Neden çevrimiçi psikolojik danışmanlığı tercih etmeliyim?

Günümüzde yüz yüze ve çevrimiçi psikolojik danışmanlık seçeneklerinin bulunması özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayanlar başta olmak üzere birçok insanın bu hizmetlere erişimini kolaylaştırdı. Her iki yöntemde danışan ve terapist açılarından avantajlar ve dezavantajlar bulunuyor ancak çevrimiçi psikolojik danışmanlığın bu hizmetlerin geleceğinde her geçen gün daha fazla yer alacağını görmek için son zamanlardaki artışı izlemek yeterli. Gelişen koşulların çok daha fazla çevrimiçi süreçler yönünde ilerlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca yapılan bir çok araştırmanın çevrimiçi psikoterapilerin de en az yüz yüze terapiler kadar etkin olduğunu gösterdiğini eklemeliyim. Her ne kadar terapi odasının ve yüz yüze etkileşimin tam olarak yerini tutmuyor olsa da çevrimiçi psikoterapilerin avantajları göz ardı edilemeyecek düzeyde dikkat çekiyor. Bu avantajları gözden geçirmek mutlaka ihtiyaç halinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine karar vermekte yol gösterici olacaktır.

Daha fazla seçenek…

Yüz yüze yerine çevrimiçi seçeneği değerlendirdiğinizde yüz yüze görüşebileceğinizden çok daha fazla sayıda uzmana erişiminiz olacaktır. Sadece bulunduğunuz şehirle ya da semtle sınırlı kalmak yerine aynı dili konuştuğunuz ve saatlerinizi uydurabildiğiniz takdirde dünya üzerinde herhangi bir yerdeki bir uzman ile görüşebilme özgürlüğünüz anlamlı bir tercih sebebi olacaktır. 

Zaman ve Ulaşım

Yoğun ve hızlı bir eğitim ya da iş yaşantısı olan danışanlar için çevrimiçi seçeneğinin her zaman süreci hızlandırıcı bir rol oynadığını gözlemleyebiliyoruz. Özellikle gün içi boşluklar ya da herhangi bir şekilde dolmayacak ya da kullanılamayacak gün ve saatleri değerlendirmek çevrimiçi seçeneği ile mümkün hale gelebiliyor.

Ekonomik avantajlar

Çevrimiçi psikolojik danışmanlığın en önemli avantajlarından birisi de ekonomik olarak çok daha uygun olması. Hem danışan hem de terapist açısından birçok lojistik harcamayı ortadan kaldıran bu seçenek ile psikoterapi süreçlerinin daha geniş kitlelere ulaşması ve kesintisiz sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi mümkün olabiliyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir